Известие

Collapse
No announcement yet.

още една- две забележчици по 156цата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
    Да знаеш било е съвпадение защото там по скоро надува от колкото да смуче. При мен също го има проблема но веднага следкато позахладня в началото на септември и пали нормално.
    Бе и аз така мисля, ама просто казвам след кое се оправи, това че е нелогично е друг въпрос....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
      да това очаквам колега
      E щом така може според теб, чакай, успех
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

абе нз но вече имам насока- утре дебитомер се сменя пък ако ще война да става...

да като запаля просто колата в повече от 3к оборота не мога да я вкарам- после се оправя

колко струва дебитомера?
        Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

по данни от сайта на бош цената му е 113.26лв (обаче това е за 18ТС)
          sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

идеално

Comment

Първоначално публикувано от Degree Покажи съобщение
              по данни от сайта на бош цената му е 113.26лв (обаче това е за 18ТС)
              Ако рпчетеш в началото на раздела за 156 ще видиш важна тема Бебитомери там пише кой с кой може да се замества.
              А и магазинската цена е 131лв
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

значи аз съм този дебилмер Bosch 0 280 218 019 така ли? той е 113 пари...

а трябва ли целия да се смени или само сензора?
                Last edited by titanium; d.m.y г., 19:41.

Comment

Ми то той е май най евтиния......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

колега свали си мотор4ето за празен ход и го по4исти с бензин но не даваи контакт когато е свалено за6тото записжа гре6ка успех
                    Alfa Romeo 156

Comment

Здр.Колега след като прочетох проблемите ти и исписаното,бих казал същото по 1-вия проблем МПХ имаш проблем,за 2-рия проблем с подскачането -тампон на двигателя щом колата подскача като включваш скорост задния тампон най-вероятно,но е на двигателя като го зацепиш се получава този ефект,а за скърцания са дребни работи които немога да коментирам понеже лично аз нямам алфа.

Comment

Приятелю!!! това за скоростите, всяка Алфа си го има хронично като болест. и ако парво вкараш 1-ва , после задна --> е не ти думка тогава и нетресе !!! и вс. е ок . Просто винаги преди задна включваи 1-ва

Comment

Ми то хъркането на задната по принцип не е проблем.....
                          Тя просто няма синхронизатор...
                          Ама ако подскача много колата като включваш задна виж дали ти е наред жилото на съединителя.... Да не би да има луфт.
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                          Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                          Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Alfa 156

Здравейте на всички от скоро съм собственик на 156 1.8 Т. S. Имам два проблема
                            1. На свободна предавка по инерция мени обороти от 1000 до 600 оборота като спра на едно място и се стабилизират на 900
                            2. Нещо спирачките не са ми добри проверих спирачна течност имам наклатки имам не е и помпа а ми се струва че от супер малко и се нагреят предните колела

Ще чакам някой да ме насочи какво да оправям мерси предварително

Comment

Първоначално публикувано от svit Покажи съобщение
                              Здравейте на всички от скоро съм собственик на 156 1.8 Т. S. Имам два проблема
                              1. На свободна предавка по инерция мени обороти от 1000 до 600 оборота като спра на едно място и се стабилизират на 900
                              2. Нещо спирачките не са ми добри проверих спирачна течност имам наклатки имам не е и помпа а ми се струва че от супер малко и се нагреят предните колела

Ще чакам някой да ме насочи какво да оправям мерси предварително
                              Ей тука има материалче за четене по точка 1. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17090

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                                Значи колата има следните 4 проблемчета:

1.Като си седи на място отвреме- навреме си мени оборотите нагоре- надолу- каква може да е причината?

2.При вкарване на задна понякога цялата кола поскача... наистина подскача!- каква може да е причината и тук?

3.При преминаване през спящ полицай, нещо в салона скърца... брех викам си кво ще да е това и веднага почнах да клатя седалки, конзоли- бре нищо не скърца... докато не го намерих- седалките се трият в средната конзолка и скърца та се не трае- има ли решение, защото си мисля, че не е само при мен така...

4.Таблото до стъклото има дюзички дето духат на стъклото и от тях също се чува едно константно поскръцване, което отрано почна да ми лази по нервите- и тук съм сигурен, че не е само при мен драмата, така че ако има решение- моля споменете го

Не съм експерт но,при мен беше същото и вчера ми смениха дебитомера и колата се прероди .Оказа се че ,карам с дебитомер за др вид инжекцион .

Comment

Working...
                                X